artikel

Appell om sjukvården

Jag talar som representant för vänsterpartiets fullmäktigegrupp i Norrköping. Vänsterpartiet säger utveckla Vrinnevi – mer pengar till vården.

I dagens Sverige är företagens vinster och aktieutdelningar större än någonsin. Direktörernas löner är högre än någonsin. Då ska vi inte acceptera en sämre sjukvård.

Vänsterpartiet driver i år en kampanj för 200 000 nya jobb i den gemensamma sektorn under nästa mandatperiod, fyra år.
En stor del av jobben vill vi se inom vården. Kampanjen innebär också en kritik mot många års nedskärningar. Vad gäller Vrinnevi, inte minst, innebär kampanjen också en självkritik. Och en uppfordran, Vänsterpartiet kommer inte att delta i några nedskärningar. Vi vill se en ökad satsning på den gemensamma sektorn.
Vi vill se fler undersköterskor, fler sjuksköterskor, fler läkare och mer övrig personal.
Vi vill ha en rättvis fördelning av resurserna i länet.

Vänsterpartiet har också blivit tydligare i vårt nej till privatiseringar. I vårt nya hälso- och sjukvårdspolitiska program säger vi tydligt att vården ska bedrivas i offentlig regi. Vänsterpartiet är alltså motståndare till privatisering av ortopedkliniken.

Mer forskning till Vrinnevi är en annan sak som är oerhört väsentlig för framtiden.
Vi vill vidare se mer av den utlovade satsningen på kirurgi i Norrköping.

I vårt nya program säger vi också; Utveckla demokratin. Eventuella förändringar ska alltid förankras i förväg med personal och berörda invånare.

Rodi Ailert

Kopiera länk