Låglönesatsning och ökad grundbemanning

S, V och Mp ska nu förhandla om Norrköpings kommuns budget för nästa år. Vänsterpartiet har två stora krav.

Dels kräver vi en låglönesatsning. Vi kräver extra pengar till alla som tjänar under 18 000 kronor i månaden. Det skulle minska klyftorna mellan högavlönade och lågavlönade. Det vore en stor kvinnosatsning, eftersom 83 % av kommunens anställda och en ännu större andel lågavlönade är kvinnor. Under en följd av år har klyftan ökat mellan högavlönade och lågavlönade, även i Norrköpings kommun. Det är dags att ändra på det nu säger Vänsterpartiet.

Dels kräver vi pengar till ökad grundbemanning inom skola, gymnasieskola och äldreomsorg. Lärartätheten i Norrköpings skolor sjönk förra året från 8,1 till 7,8 per hundra elever.
Inom äldre- och handikappomsorgen ligger Norrköping 175 miljoner under länsgenomsnittet. Det skulle motsvara cirka 400 anställda mer.
Nu är det dags att vända på utvecklingen säger Vänsterpartiet.

-Vi är kritiska till den stora satsningen på flygplatsen i nästa års budget. Men trots det bedömer vi det som möjligt att komma fram till en gemensam budget, säger Cecilia Ambjörn och Rodi Ailert.

2006-05-04
Vänsterpartiet i Norrköping, styrelsen och kommunfullmäktigegruppen.

För ytterligare kommentarer.

Ledamot av KS Cecilia Ambjörn, 070-9784 488. Ordförande Kerstin Hildebrand, 073-020 1576. Gruppledare Rodi Ailert, tel 15 10 45 eller 073-020 1128

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.