Vad menar Du, Lasse??

Torbjörn Björlund (v), riksdagsledamot, kommenterar Lasse Sjerkvists debattartikel på DN idag. Läs artikel på:
http://www.dn.se/DNet/jsp/

 

Lasse Stjernqvist, före detta partisekreterare i (s) och numera kommunalråd i Norrköping döljer inte sin vurm för den borgerliga politiken. Tillsammans med de borgerliga i (mp) försöker han öppna upp dörren till Mittens rike, där alla politiska partier, utom (v) förstås, troligtvis kommer att samlas i den slätstrukna, ideoligilösa mittzonen till slut.

Jag tror dock att Du biter Dig i svansen, Lasse. Du vet väl att över hälften av de som röstade på (s) föredrar (v) som samarbetspartner i framtiden. Även i en regering. Vi i Vänsterpartiet är beredda att stå upp för arbetarrörelsens grundläggande värderingar. Våra lösningar har starkt stöd i folkdjupet, det visar inte minst SKL:s undersökning i våras. Tänker Du överge den demokratiska socialismen för "den individualistiska framtiden"? De lösningar som den borgerliga alliansen presenterat på våra samhällsproblem har ju knappast varit framgångsrika. Ska (s) bli liberaler nu? Finns en del gott i den liberala ideologin, men den löser inte klassklyftor och orättvisor. Det borde även Du inse.
Vi i Vänsterpartiet har tydligt visat vad vi vill, men också sagt att vi vill prata politiska lösningar, vi är beredda på kompromisser. Men, det måste finnas en klar vänsterprofil på politiken. Det är vad väljarna förväntar sig av oss oppositionspartier idag. Vi kan klara oss även ensamma på vänsterkanten, men för svenska folkets skull borde även (s) vara angelägna att finnas där. Lämnar Ni utrymme där så tänker vi fylla upp det!

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *