artikel

Norrköping. Budget 2010

När pengarna måste prioriteras väljer vi att styra resurserna mot den välfärd som ligger människor närmast, till vård om våra barn och äldre, till den sociala omsorgen och för att ta knäcken av ungdomsarbetslösheten

De rödgröna stärker välfärden i Norrköping

När pengarna måste prioriteras väljer vi att styra resurserna mot den välfärd som ligger människor närmast, till vård om våra barn och äldre, till den sociala omsorgen och för att ta knäcken av ungdomsarbetslösheten.

Vi tog redan i våras ansvar för det problematiska läget och presenterade en tilläggsbudget som innehöll både anställningsstopp och mindre pengar till kommunens verksamheter.

Nu ser vi resultatet. Norrköpings kommun lyckas, mitt under finanskrisen att gå fram med en budget som präglas av ansvarsfullhet och försiktig optimism.  Vi kan också hålla en oförändrad skattenivå. Den stabila ekonomi som Norrköping kan visa, är resultatet av snabba och kraftfulla insatser.

I det svåra ekonomiska läge som en stor del av kommunsektorn har att hantera med krav på rationaliseringar och smärtsamma nedskärningar väljer vi att i första hand värna den verksamhet som riktar sig till barn, ungdomar, vård- och omsorg.

Vår budget bygger på ansvar där barn, ungdomar, socialt utsatta och äldre sätts främst. De nämnder som ansvar för dessa frågor har fått pengar för att förbättra kvalitén.  Det betyder att andra verksamheter just nu får stå tillbaka.

Vi lägger fram en budget som innehåller tre framtidspaket: ett välfärdspaket, ett klimatpaket och ett ungdomspaket. Det första paketet för att värna välfärden. Det andra för att möta klimathotet och det tredje för att knäcka ungdomsarbetslösheten.

Vi satsar på norrköpingsborna; på deras förskola och skola, på trygghet vid sjukdom eller ålderdom och på allas möjlighet att få ett arbete.  Vi lägger fram en stark grön budget med tydliga prioriteringar på det som ligger människor närmast; skolan, omsorgen och jobben.

 

 

Kopiera länk