artikel

Politiskt samtal

#

Kamrat Mona Olsson deltog på tisdagskvällen i ett samtal tillsammans med övriga inbjudna partier, anordnat av Norrköpings Kristna Råd. Jan Rosman från Agape och Katarina Wändahl från Svenska Kyrkan ställde frågor ur ett kristet perspektiv. 

Mona nämnde att den viktigaste frågan för henne är att arbeta politiskt för alla människors lika värde i alla sammanhang. Frågorna hade en lite annan utgångspunkt än man är van vid i politiska sammanhang, det personliga engagemanget och de individuella ställningstagandena kom fram mer. Trots det kunde man som lyhörd åhörare faktiskt se tydliga ideologiska skillnader, det var också tydligt att ett par av männen tog mer utrymme och längre tid på sig än övriga för att utrycka sina åsikter.

Det var en trevlig och vänlig atmosfär, inget raljerande och inga elaka anklagelser. Man kan ställa sig frågan om omgivningen och publiken kan haft en viss inverkan på det vänskapliga tonläget, samtalen hölls i Pingstkyrkans lokaler … men det är ju en ren spekulation från min sida.

Lottie Broman

Kopiera länk