artikel

Läget i landstinget

#

Ska Vrinnevilistan låta Sverigedemokraterna få en vågmästarroll i Landstinget eller kommer de att lyssna till östgötarna som gav den rödgröna koalitionen ett tydligare stöd?

Som det ser ut idag, när alla röster i landstingsvalet är räknade, får de rödgröna 47 mandat. Den borgerliga alliansen 42 mandat, Vrinnevilistan 8 mandat och Sverigedemokraterna 4 mandat. Vrinnevilistan har möjligheten, om de vill ta den, att säkra en stabil majoritet för östgötarnas bästa genom att bilda ett starkt styre med de rödgröna partierna.

I grunden finns inget av de förslag som VL gick till valet med, som inte skulle kunna rymmas eller förtydligas i de förslag de rödgröna redan levererat. Att styra landstinget utan att veta var besluten hamnar går inte alls i det långa loppet, det är en tanke som borde sjunka in i och tas på allvar när Vrinnevilistan diskuterar olika alternativa samarbetspartners.

Östgötarnas tillgång till en bra och rättvis vård ska absolut inte bli föremål för Sverigedemokraternas godtycklighet. Det är nämligen så att ingen vet vilken politik de tänker driva i landstinget, det enda vi vet med säkerhet är att de står för en människofientlig grundsyn som sorterar människor efter deras hudfärg och religion.

Väljer Vrinnevilistan att fortsätta samarbetet med den borgerliga alliansen öppnar man för att Sverigedemokraterna får en vågmästarroll i landstinget och jag är säker på att många av deras väljare skulle bli mycket besvikna över ett sådant beslut.

Ricardo Olivares (V)

Landstingsfullmäktigeledamot

Kopiera länk