artikel

Mer landstingspolitik!

V-motion om glasögon till alla barn vann i Landstingsfullmäktige!

”På dagens (läs tisdag den 27/11) landstingsfullmäktige behandlades Vänsterpartiets motion ”Ge alla barn rätt till glasögon” De borgerliga partierna och Vrinnevilistan valde att anse motionen besvarad och hävdade att ”de olika stöd och skyddsnät som finns i välfärdsstaten Sverige redan idag garanterar att ingen behöver avstå från glasögon av ekonomiska skäl”. Det visade sig dock att motionen röstades igenom i landstingsfullmäktige med minsta möjliga marginal 51 röster mot 50. En majoritet av ledamöterna höll inte med minoritetsstyret i landstinget utan ansåg att vi istället behöver göra om regelverket.”

Läs mer på Vänsterpartiet Östergötland. 

 

Nicklas Lundströms blogg i NT, om motionen:

”Idag gick Vänsterpartiets motion om att ge alla barn i Östergötland rätt till glasögon igenom! Det är inte ofta man får igenom en motion i opposition men den här gången gick det alltså vägen. Det är Vänsterpartiets första riktigt tydliga parlamentariska seger under denna mandatperiod och något som på ett konkret sätt minskar ojämlikheten i samhället.”

”I beslutsdelen av motionen står att landstinget ska ändra reglerna för glasögonbidrag så att alla barn upp till 18 år ska ha rätt till glasögon. Det står också att bidraget utformas så att kostnaden för glasögon ska bli så låg att ingen tvingas avstå glasögon av ekonomiska skäl. Detta har alltså fullmäktige nu gett i uppdrag åt landstinget att genomföra.”

Läs hela inlägget i NT

 

Kopiera länk