artikel

Manifestation för mänskliga rättigheter för personer med psykisk ohälsa. Mona, Ricardo och Lottie deltog.

Den 28 maj ordnade NSPH Östergötland en Hjärnkollmanifestation, på Skvallertorget i Norrköping, samt i Linköping och Motala samma dag.

Mona Olsson, Ricardo Olivares och Lottie Broman deltog, och lyssnade bl.a. på anförande av RSMH Östergötlands ordförande och på Hjärnkollambassadör Ramona Karlsson.

HjärnkollMonaRicardo
Klicka för större bild. Foto: Lottie Broman

NSPH (Nationell Samverkan Psykisk Hälsa) är ett nätverk över hela landet, som arbetar för att få bort alla fördomar och nedlåtande attityder som finns gentemot personer som lever med psykisk ohälsa och psykiska sjukdomar. Hjärnkoll är kampanjen som drivs, och den syftar till att öka kunskapen om och synliggöra psykiska problem, genom att visa på att det kan drabba vem som helst och att det går att leva ett bra liv trots sin problematik. NSPH jobbar också för att psykiskt sjuka personer ska få ett bra bemötande inom vården och i samhället.

Hjärnkolls devis är ”Psykiska olikheter – Lika rättigheter. 

 

Hjärnkollbanderoll
Klicka för större bild. Foto: Lottie Broman

NSPH Östergötland bildades 2012 och består av flera olika intresse- och brukarorganisationer, bl.a. IFS (Intresseföreningen för personer med schizofreni och andra psykoser), Frisk och fri (AnorexiBulimiKontakt),  SPES (Riksförbundet för Suicidprevention och Efterlevnadsstöd), ÅSS (Svenska Ångestsyndromsällskapet) och RSMH (Riksförbundet Social och Mental Hälsa).

/Lottie

Kopiera länk