artikel

”Tungt besked för Norrköping”

.
Tungt besked för Norrköping

Inte alla dagar innehåller kongressyra och valsegerkänsla. Onsdagen den 22 januari var en tung dag för Norrköping. Whirlpool meddelade att man lägger ner sin verksamhet i Norrköping för att flytta den till norra Italien. Jag fick veta det ungefär samtidigt som medarbetarna. Mina tankar gick direkt till alla familjer som nu drabbas och hur vi ska kunna medverka till att säkra deras försörjningsmöjligheter. Precis som många företag som funnits mycket länge på ett och samma ställe, så har även Whirlpool blivit ett ”familjeföretag” där man jobbat i generationer och där flera familjemedlemmar arbetar tillsammans. För mig som evig Norrköpingsbo har Nefa-Philips-Whirlpool alltid funnits!

Jag har också blivit uppsagd en gång, även om det är längesedan nu. Jag arbetade på Eco-tapeter och vår nya företagsledning bestämde sig för att slå ihop fabriken med ett tapetföretag i Anneberg i mörkaste Småland. Jag erbjöds visserligen att följa med dit, men utsikterna var små då familjen även omfattades av sjuk make och små barn.

Det som gör mig riktigt arg är att flera politiker från Alliansen (inte alla) har valt att plocka billiga politiska poäng på Whirlpools nedläggning. Genast talade man om hur inkompetent man tycker att kommunledningen är. Valrörelsen har aldrig varit så långt borta i tankarna som igår. Jag valde att skicka en virtuell kram via ett inlägg i sociala media och fick mail tillbaka som tackade för Vänsterpartiets omtanke i deras svåra stund.

För så är det kamrater – vi blir aldrig starkare än vår svagaste länk. Nu hjälps vi åt för att skapa nya arbetstillfällen i Norrköping.

 Mona Olsson

Kopiera länk