artikel

Bl.a. Memo Crescendo står för musiken på 1 Maj! i Vasaparken.

Ingen har väl missat att Vänsterpartiet har den coolaste artisten i år? Memo Crescendo, eller Sergio Elgueta som han heter, killen bakom ”dansa pausa” spelar på Vasaparken!

imagehandler

– Berätta lite om din Reagge-musik. Vart hämtar du all inspiration?
Jag är egentligen gammal hiphopare. Pop-musik, om vi ska gå ännu längre bak. Reggae har alltid, och kommer alltid vara reggae. Gunget är det inte många som inte gillar. Att jag sedan märkte att jag kunde lägga lite toner gjorde att jag 2004 skapade min första reggaelåt med namnet ”omogen” . Inspirationen textmässigt, är, klyschigt sagt, vår vardag. Jag försöker dock använda mig av mycket metaforer och lägger gärna mer tid i texterna. Musikmässigt inspireras jag av allt möjligt. Jag är skolad musiker så jag har inga problem med viljan att sitta och jamma fram produktioner.
– Du har nyligen släppt en egen EP. Hur har mottagningen varit och vad är planen härnäst?
Ja, jag släppte en Ep under namnet ”Fortfarande Omogen EP” med titellåten som jag egentligen gjorde för 10 år sen. Det var min allra första reggaelåt. Så det var lite nostalgi i det hela. Responsen har definitivt varit över förväntan, satsar dock på mera!
Förutom reggaen som jag producerar åt mig själv, fortsätter jag producera mycket till andra. Panetoz b.la, och hoppas på något stort igen.

Annars planerar jag ett reggaesläpp i slutet av detta år under namnet ”Enmannabandet”, där soundet blir mera ”live”. Samtidigt jagar jag dom bästa musikerna i stan som vill spela i band och skapa denna genrenations tyngsta reggaeband! Så om det finns några därute; hör av er!

– Du är uppvuxen i Haninge men bor numera i Norrköping. Hur trivs du i staden?
Jo jag har ju bott här i dryga 6 år. Jag trivs mycket bra, dock med hemlängtan. Jag gillar att det är en kulturstad!

– Vad fick dig att engagera dig i Vänsterpartiet?
Jag flyttade ju från mitt hemland Chile 1987 under diktaturen så jag föddes väl med det i blodet. Alltid haft mina åsikter vilka liknat mycket vänsterpolitik. Jag är inte insatt, skulle mera vilja bli påläst. Att jag har 2 små flickor på 5 år som kommer leva efter våra val, är den främsta anledningen till mitt engagemang.

– Vi ser verkligen fram emot att höra dig på 1 maj!
Jag ser fram emot att kunna framföra mina åsikter i form av musik! Tack!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0EXNF6RMguc&w=560&h=315]

Kopiera länk