Feminism

Vad gör vi under Augustifesten?

På lördag förmiddag ställer vi upp tältet i Hörsalsparken. Mona Olsson skall delta i en politisk debatt tillsammans med företrädare för övriga partier. mona ricardo tältetVidar Andersson, Folkbladet, är moderator. Kom dit och stöd Mona i debatten och visa att vi är många Vänsterpartister i Norrköping.

På lördag förmiddag ställer vi upp tältet i Hörsalsparken. Mona Olsson skall delta i en politisk debatt tillsammans med företrädare för övriga partier. Vidar Andersson, Folkbladet, är moderator. Kom dit och stöd Mona i debatten och visa att vi är många Vänsterpartister i Norrköping.

Lördag den 16 aug 11-12.

Dessutom delar vi ut flygblad på stan, torsdag och fredag. Samling i partilokalen kl. 17, båda dagarna.

 

 

Nyfiken på feministiskt självförsvar?

Ung Vänster Norrköping arrangerar ett pass lördagen den 16 augusti kl. 14.


Feministiskt självförsvar är en typ av självförsvar för tjejer som har sin grund i feministisk ideologi och fokuserar på det sexualiserade våldet.

Självförsvaret är en politisk praktik som syftar till att motverka det samhällsproblem som det sexualiserade våldet utgör, och den vardagsrädsla som det för med sig. De flesta kvinnor har erfarenhet av att ha blivit kränkta eller utsatta för våld av en man, det kan röra sig om obehagliga kommentarer, tafsningar, våldtäkt, misshandel eller en annan typ av kränkning. I feministiskt självförsvar lär vi ut tekniker – till exempel kroppsspråk, gränssättning, verbalt självförsvar och slag och sparkar – för att försvara oss mot så väl vardagliga trakasserier som grovt våld. Under våra pass bygger vi systerskap som förändrar tjejers livsvillkor.

Under Augustifesten kommer vi arrangera pass öppna för alla tjejer och kvinnor, ingen tidigare erfarenhet krävs!

Ung Vänsters lokal på Trädgårdsgatan 25 (Nya Torget) 

Lördag 16/8 kl.14.00

10298910_810077272359097_2528707753050511742_n

 

 

 

 

 

 

 

Kopiera länk