Kommunfullmäktige

Presentation av våra topkandidater. Deniz Tütüncü

Deniz Tütüncü

presentationdeniz

 

Jag är 90-talist uppvuxen i Stockholmsförorten Haninge med rötter i Finland och Turkiet. På gården bodde barn från världens alla hörn, Bangladesh, Irak, Algeriet, Polen och Chile. Alla familjer hade sin historia men i Sverige fick alla en trygghet.

Nu förstörs tryggheten. Vår gemensamma välfärd har sålts till riskkapitalister som gör vinst på våra gemensamma pengar. Alliansen har inte råd att satsa på välfärden, men sanningen är att vi inte har råd att ge bort våra skattepengar till skatteparadis.

Miljöfrågan med ett tydligt vänsterperspektiv har blivit min viktigaste fråga och jag är väldigt stolt över att vara Miljömärkt av Naturskyddsföreningen.

2010 flyttade jag från Stockholm, jag ville ha en egen lägenhet. Norrköping blev mitt nya hem, här kunde jag studera, bosätta mig, fick möjligheten att göra praktik på EU-parlamentet och hitta ett jobb när jag kom tillbaka. Norrköping fanns när jag behövde välfärden, den är inte till salu. Norrköping är inte till salu.

Vi måste ställa om från fossilt till förnybart, från girighet till solidaritet, från patriarkat till jämställdhet. Omställningen blir inte verklig så länge våra skattepengar försvinner ut ur Sverige.

1. Få bort vinstintresset från välfärden

2. Grön omställning

3. Antirasism

 

 

Kopiera länk