Deniz Tütüncü

Folkbladet uppmärksamar att Nicklas Lundström är nominerad till partistyrelsen

Nicklas Lundström meddelade den 21 april på Facebook att han nominerats till Vänsterpartiets styrelse. NicklasLundström

Nicklas Lundström meddelade den 21 april på Facebook att han nominerats till Vänsterpartiets styrelse. 

Han skriver: ” Vänsterpartiet måste bli bredare och mer populistiskt i den bästa tänkbara betydelsen. Det är bara så vi kan förbättra det här landet. Sverige har aldrig varit rikare än idag och ändå har vi arbetslöshet, bostadsbrist och ständiga nedskärningskrav i välfärden. Det beror på att vi har tillåtit den rika eliten att roffa åt sig för mycket. Men det går att göra något åt problemen – om vi gör det tillsammans. Ser verkligen fram emot kongressen!”

Valen till partistyrelsen görs under Kongressen, den 5-8 maj i Örebro.

 

Samma dag skriver Folkbladet en artikel om Nicklas och nomineringen:

”Nicklas Lundström, 36, är av valberedningen föreslagen som ordinarie ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse.

– Det känns rätt stort. Det är partiets högsta ledning, som man är rätt ödmjuk inför. Det känns väldigt spännande. Om man nu blir vald, säger Nicklas Lundström.

Nicklas Lundström sitter i dag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Norrköping. Han arbetar även som politisk sekretarere åt partiet i Region Östergötland.

Han kommer ursprungligen från Skelleftå, och flyttade till Norrköping för studier för tio år sedan.

Vad tror du att du kan tillföra i partistyrelsen?

– Jag skulle väl säga att jag är rätt intresserad av hur partiet talar för sig, säger Nicklas Lundström som tittar på bland annat Bernie Sanders kampanj i USA.

En bred och positiv vänsterpopulism skulle behövas i Sverige också, menar Lundström.”

Här är länk till artikeln.

 

Även Deniz Tütüncü är nominerad. Hon skriver på Facebook:

”Att Vänsterpartiets valberedning nominerat mig till partistyrelsen och ger mig möjliheten att vara med och driva på för en rödgrön omställning vore fantastiskt DenizTwebboch jag hoppas kongressen ger mig den möjligheten.

”Att Vänsterpartiets valberedning nominerat mig till partistyrelsen och ger mig möjliheten att vara med och driva på för en rödgrön omställning vore fantastiskt och jag hoppas kongressen ger mig den möjligheten.

Sverige och Vänsterpartiet står inför spännande och stora utmaningar. Kolkraftverksamhet som måste avvecklas, köttkonsumtion som måste minska, klimatanpassningar som måste till. Samtidigt ökar klassklyftorna när riskkapitalister stoppar våra skattepengar i skatteparadis och välfärden behöver rustas upp på alla områden. Nu börjar det stora arbetet att föra samman dessa perspektiv för att skapa ett rättvisare och hållbarare samhälle.”

 

Kopiera länk