Kommunfullmäktige juni

Det sista kommunfullmäktige för våren i Norrköping handlade mycket om Vänsterpartiets senaste motion om att ordna boenden som vanligt folk har råd med.

kf juni Nicklas i talarstolen

Vi ville ge ett tydligt uppdrag till Hyresbostäder om att bygga billiga hyresrätter. Det behövs verkligen, idag är situationen desperat inte bara för låginkomsttagare utan för breda lager av LO-arbetare och deras barn. Det byggs helt enkelt inga hyresrätter som vanligt folk har råd med i Norrköping. Men alla kan se hur dyra lägenheter och bostadsrätter växer upp överallt i staden.

För att vända på detta krävs tydligt och modigt politiskt agerande. Det har man i rödgröna kommuner som Kalmar och Göteborg där man lyckats med billiga nybyggen. Den politiska viljan saknas tyvärr i Norrköping. Detta enkla och självklara förslag fick inte stöd av S, KD, C, L, eller för den delen av den övriga oppositionen – M, SD, FI och MP. Ledsamt såklart men vi kommer att fortsätta kämpa. För vi vet hur det ser ut på bostadsmarknaden för vanligt folk i kommunen idag.

/Nicklas Lundström

kf juni

 

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *