V-café: PRO om hemtjänsten

Onsdagen den 17 januari anordnades ett V-café med fokus på vår välfärd. Denna kväll handlade det om de äldres välfärd och i första hand hemtjänsten. Li Teske, ombudsman för PRO i Östergötland, presenterade organisationen och berättade om de vanligaste problemen som de ser det, och om vilka frågor PRO driver. 

Många besökte caféet och dom flesta hade åsikter och ville yttra sig. Diskussionen var givande. Frågor som kom upp förutom det självklara att omsorgen ska ha hög kvalitet och att personalen ska ha hög kompetens, var bl.a. att det är en viktig feministisk fråga med en bra omsorg och våra äldre, därför att det oftast är kvinnor som går ner i arbetstid eller helt slutar arbeta för att hjälpa föräldrar och anhöriga när inte omsorgen fungerar. Det framkom också att PRO var väldigt positiva till Vänsterpartiets tidigare lagda förslag om att införa Mina timmar som valfrihetsreform inom hemtjänsten. Det enda de är emot är titeln, för ”alla timmar ska vara mina timmar”, och det måste finnas det för mer än det allra nödvändigaste.

V-caféet hölls på ABF Bergslagsgården.

 

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *