Privatisera inte vår äldreomsorg

 

I onsdags den 17 maj 2017 beslutade Stjernkvists och Socialdemokraterna i Norrköping att privatisera kommunens hemtjänst. Beslutet stöddes av samtliga högerpartier, SD men också MP. Det innebär att från och med årsskiftet kommer privata företag att vara fria att etablera sig i Norrköping och gör vinst på våra skattepengar som borde gå till äldreomsorg.

Det innebär också att Socialdemokraterna sviker sitt vallöfte om att inte införa privatisering med fri etableringsrätt och sitt eget nyligen fattade kongressbeslut om att stoppa vinstjakten i välfärden. Det betyder också att undersköterskorna i Norrköping inte längre kommer att garanteras rätt till heltid och slippa delade turer. LOV kommer att införas i praktiken vid årsskiftet och då kommer alla de vanliga riskkapitalbolagen att slå sig ner i Norrköping.

Självklart har vi agerat mycket kraftigt på S privatiseringspolitik i både TV, radio och på nätet. Vår ambitiösa utåtriktade verksamhet fram till sommaren kommer också att fokusera på frågan med flygbladsutdelningar och diskussioner med Norrköpingsborna.