Pappers avd 54 firade 100-årsjubileum

Lördag 20 maj var Vänsterpartiet inbjudna till Pappers avd 54 i Skärblacka. De firade 100 års jubileum. Avd 54 bildades 1906. Inbjudna var också andra avdelningar i Pappers, bla 53:an (Braviken/Fiberweb) och 51:an Fiskeby. Dessutom representanter för kommunen, socialdemokraterna, Folksam och andra.
Torbjörn Björlund och undertecknad representerade Vänsterpartiet. Vi bjöds på lunch och många hälsningstal. Torbjörn höll vänsterpartiets hälsning. Han hänvisade till sitt eget medlemskap 1975-85, där han fick sin första fackliga skolning. Han lyfte vikten av att utveckla goda relationer mellan fackföreningarna och vänsterpartiet, som är ett av arbetarrörelsens två partier. För att inte Pappers avd 54 ska glömma det fick de som present vårt standar med den nya loggan och en vacker bukett med röda nejlikor.
Det blev på många sätt en oförglömlig upplevelse. De många talen med kamrater, vi måste stå eniga i vår kamp mot försämringar av arbetsrätt och välfärd. Engagemanget för en stark fackföreningsrörelse som försvarar kollektivavtalen och arbetsmiljön. Kampen för allas rätt till ett arbete att leva av.

Vi blev mycket hjärtligt mottagna. En kamrat från avd 53 berättade att hon lyckats få ett valanslag till vänsterpartiet i Norrköping på 5000 kr. En kamrat från avd 54 uppmanade oss att skicka ”tiggarbrev” till styrelsen, de vill också skicka över valanslag. Tipset att skicka liknande brev till flera fackföreningar tog vi med oss.

Min slutsats blev att stödet för vänsterpartiet i fackföreningsrörelsen växer. Det tror jag hör ihop med vår linje att kräva 200 000 nya jobb, att försvara arbetsrätten och den offentliga sektorn, välfärden. Väldigt många människor, framförallt i arbetarklassen har saknat de frågorna i politiken. Vi möter den saknaden med den politik som gällt sedan kongressen. Vänsterpartiet är idag det enda keynesianska partiet i riksdagen och i svensk politik. Vi står för full sysselsättning och välfärd åt alla. Offentlig verksamhet är en motor i det ekonomiska livet. Underbalanserad statsbudget förbättrar konjunkturen medan det rådande utgiftstaket fördjupar den ekonomiska krisen. Insikten om detta faktum växer i arbetarrörelsen, det blev lördagens erfarenheter ett bevis för. Min egen tro på partiets linje i valet stärktes. Nu kör vi!

Kerstin Hildebrand, ordförande

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.