Irja Berglunds

ett tal som berörde situtionen ute i värden och vilka orättvisor som finns.

 

1 maj 2007, träffas vi en gång till för att fira internationella arbetarnas dag.

Vi alla tillsammans måste höja rösten för att protestera i mot de nya regler som regeringen genomför som drabbar lågavlönade, sjukskrivna och arbetslösa personer. Empati måste vi visa till alla som behöver våran solidaritet.

Situationen ute i värden har inte förbättras, tvärtom förvärrats. I frihetens namn invaderas länder, tvingar befolkningen till nya sätt att leva och för att stjäla natur rikedomar.

Bilden av våran planet är inte den bästa, överallt händer naturkatastrofer pga växthuseffekten .

USA ansvarar för mer än 30% av alla föroreningar och vägrar att skriva på ekologiska avtal. Hotar freden i värden med sina kända invasioner tex Irak. Tack vare den demokrati som USA förespråkar dör mer än 100 personer varje dag i Irak.

Hur kan ett land få definiera vem som är terrorist eller inte? Glöm inte vad Bush sa – den som inte är överens med oss är i mot oss ". I tysthet kommer militärstyrkor att fortsätta kidnappa civila personer i flygplan. I vårat demokratiska Europa och i Sverige.

Länder som har haft demokratiska val och som står i mot imprealismen är under USA:s bevakning t.ex. Venzuela och Iran. Hur mycket ska vi acceptera för att höja rösterna och säga stopp? Hur många till ska dödas i Irak eller hur många civila ska dödas i Palestina?  Hur länge ska Israel få hålla på med sin arroganta attityd som stöds av USA innan Europa höjer sina röster? Hur länge ska imprealismen få fortsätta bygga murar över hela värden?

 

I går Palestina idag Irak.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.