Vi vill finansiera Östgötateatern

Vi vill satsa pengar på Östgötateatern och göra kulturen tillgänglig för alla men den borgliga alliansen inklusive Vrinnevilistan säger nej, skriver kommunalråden i Norrköping.

 Kulturen är en viktig del i många människors liv. Sorg och glädje, alla livets väsentligheter samlas under kulturens tak. I Norrköping brukar vi framhålla hur viktig vår symfoniorkester är för kulturen i Norrköpings kommun. Symfoni-
orkestern har gjort Norrköping känd på den internationella musikkartan men skänker också mycken glädje och upplevelser åt oss Norrköpingsbor. Men kulturen i Östergötland är inte bara symfoniorkestern i Norrköping. Garageband, amatörteatrar och konstutställningar är bara några exempel på det breda och mångfasetterade kulturliv vi har att erbjuda i Östergötland. 
 

En pärla i det östgötska kulturlivet är Östgötateatern med föreställningar och teatrar i både Linköping och Norrköping. Under ett helt år kan östgötarna njuta av många olika föreställningar inom drama, komik och musikaler. Har man inte möjlighet att närvara när en föreställning ges
i den ena staden kan man efter några månader bege sig till grannstaden där föreställningen sätts upp igen. Det skapar breda möjligheter för oss östgötar. Östgötateatern erbjuder ett rikt utbud som är viktigt att värna men också utveckla.
 

Vi i framtidskoalitionen i Norrköping är beredda att ta vårt ansvar och finansiera en tredjedel av det som teatern har begärt för att kunna bedriva och utveckla sin verksamhet. Frågan är hur mycket alliansen i landstinget och Linköping, vilka står för övriga två tredjedelar av finansieringen, är bredda att satsa på Östgötateatern för att utveckla det rika teaterutbud som redan idag erbjuds Östgötarna.
 

 Tyvärr har vi i våra tre partier inte makten att besluta om tilldelning av pengar till östgötateatern i våra händer. I Linköping liksom i Östsam och Landstinget är det den borgerliga alliansen som sitter i majoritet och de verkar inte ha samma ambitioner för kulturen i Östergötland som våra tre partier. Vi vill satsa pengar på Östgötateatern och göra kulturen tillgänglig för alla men den borgliga alliansen inklusive Vrinnevilistan säger nej.
 

Det tycker vi är djupt beklagligt. Kulturen berikar. Vi vill att kulturen ska vara till för alla och tycker därför att det är så viktigt att samhället tar sitt ansvar och är med och bidrar till utvecklingen av kulturen i vårt län så att den inte bara blir en angelägenhet för den som har råd utan är något som alla östgötar oavsett storlek på plånboken kan njuta av.
 
Mattias Ottosson (s) Eva Andersson (s) Lars Stjernkvist (s) Kerstin Hildebrand (v) Stefan Arrelid (mp) kommunalråd i Norrköping

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.