artikel

Sommarhälsning från distriktsordföranden

Jag måste erkänna att när dagarna i juni är så där riktigt långa och soliga så lockar ledighet och semester riktigt mycket. Mina första månader som distriktsordförande har varit båda roliga och arbetsamma. Jag har prioriterat att att lägga mycket tid på den kommande valplaneringen samt besöka många av Östergötlands partiföreningar. Linköping, Söderköping, Mjölby, Motala, Norrköping och Ung vänster Östergötland har jag träffat för att prata vad partiföreningen behöver för hjälp av distriktet och hur läget inför valet 2014 ser ut. Jag kommer fortsätta att besöka resterande partiföreningar efter sommaren.

Östergötland har väldigt välfungerande partiföreningar och ett Ung vänster som inte liknar någonting annat. Alla partiföreningar har olika behov och situation. Vissa sitter i majoritet och är många, andra i oppositionen och är få. Andra måste kohandla för att få gehör för sina kommunpolitiska förslag, för vissa går det väldigt enkelt. Allt detta måste distriktet se, hjälpa till med och lära sig av. En annan ambition jag har som distriktsordförande är att greppa politiska frågor ur ett östgötaperspektiv. Första steget är taget genom den KoLa-konferens som arrangerades i juni där visioner för kollektivtrafiken i Östergötland diskuterades.

Arbetet efter sommaren i distriktet kommer till stor del bestå av dels mycket förberedelser inför valkonferensen, kongressen i januari och förberedelser inför valet. Inför valet kommer distriktet involveras i landstingets programskrivningar, ett arbete jag ser mycket fram emot. Att vända landstinget i Östergötland från Moderaternas utförsäljningsstrategi till en likvärdig vård för alla är en stor prioritet.

LindaSneckertalar
Foto: Kalle Larsson

Partistyrelsen beslutade på sitt sista möten inför sommaren, utifrån den förvalsenkäten som samtliga partiföreningar har haft möjlighet att svara på, att Vänsterpartiet kommer prioritera vinster i välfärden och arbetslösheten i valet samt att en rödgrön valplattform inte kommer att skrivas. Jag är stolt och nöjd över att få deltagit i det beslutet. Jag tror att det är helt rätt väg att gå, genom att visa att Vänsterpartiet kan tänka sig att sitta i regering, men inte till vilket pris som helst. Att i vissa frågor viker vi oss inte i.

Jag önskar alla min partikamrater i Östergötland en skön och vilosam sommar, ladda batterierna och njut av både jordgubbar och glass. Så ses vi taggade i kampen för rättvisa och jämställdhet, för att ta tillbaka både kommuner, landsting och regering i rödgrön regi med ett starkt Vänsterparti!

Kamratliga och soliga hälsningar
Linda Snecker, ordförande Vänsterpartiet Östergötland

 

Kopiera länk