Kommunfullmäktige

Rapport om det parlamentariska läget

Lägesrapport

Kamrater, jag vill berätta om det aktuella politiska läget i Norrköpings kommun.

Som ni vet, så fick S, V och MP 39 mandat tillsammans. Även om F! skulle ingå med sitt mandat, så skulle det inte bli någon stabil majoritet. Vänsterpartiets medlemsmöte slog fast att vi kan tänka oss att samarbeta med F! och söka stöd hos Centerpartiet för vissa sakpolitiska frågor.

Socialdemokraterna har valt att inte ta med V och MP i de förhandlingar som just nu förs angående hur den politiska majoriteten ska formeras. De har ännu inte landat i en överenskommelse men senast den 13 okt har vi blivit lovade ett besked.

Våra valda förhandlare Nicklas och Ricardo har inlett samtal med MP och F! angående ett valtekniskt samarbete. Partierna skulle då få 11 mandat tillsammans vilket betyder 1 mandat mer än SD men framför allt skulle vi få en bredare plattform för vår politik, dvs. platser i kommunstyrelsen och i några nämnder.

Den 20 okt sammanträder vårt nya kommunfullmäktige som ska välja ledamöter till kommunstyrelsen samt nya kommunalråd och oppositionsråd. Kom gärna till sessionssalen i Rosen eller följ mötet via internetsändningen. Mötet börjar kl 16.30.

 

Med kamratlig hälsning

Mona Olsson, kommunalråd

 

Kopiera länk