Bloggar

”Veckans blogg” i Norrköpings Tidningar

Veckans blogg fick denna vecka Rodi Ailert, Vänsterpartiet Norrköpings representant i Utbildningsnämnden.

Rodi skriver bl.a.  ”Jag förstår inte riktigt ståhejet över britternas önskan att gå ur EU. Schweitz, Norge och Island är ju utanför utan att det fått Europa att gå under. Före 1973 hade vi EFTA (European Free Trade Association) med bl a Sverige och Storbritannien. Det var ingen dålig tid.”

Läs Rodis blogg på nt.se här.

Läs inlägget ”Tack England. Och Håkan Thornell” här nedan:

.

Tack England. Och Håkan Thornell

NORRKÖPING Skönt att vara sommarboende i Kolmården. Vi har redan ätit första kantarellmackan och det är gott om blåbär.Badat i Skvättsjön har vi gjort länge.

Jag välkomnar förra veckans 2 stora Kolmårdsnyheter. Om den ena höjdpunkten har redan skrivits mycket så den hoppar jag över. Däremot citerar jag gärna Folkbladet 1/7. ”Brexit hyllas med skylt vid E4. Här är senaste budskapet från Håkan Thornell i   Kolmårdsbacken utmed E4. Tack England för att ni skakade om etablissemanget. ”

Jag förstår inte riktigt ståhejet över britternas önskan att gå ur EU. Schweitz, Norge och Island är ju utanför utan att det fått Europa att gå under. Före 1973 hade vi EFTA (European Free Trade Association) med bl a Sverige och Storbritannien. Det var ingen dålig tid.

Att det ekonomiska systemet krisar för att 52 % av britterna vill gå ur EU visar bara vad vi redan visste. Det ekonomiska systemet vilar på mycket lös grund! Engelsmännen hotades bland annat med att deras tillgångar skulle minska. Det är bara det att samma system sett till att väldigt många har små eller inga tillgångar att vara rädda om. Medan andra blivit allt rikare. Sverige har nu över 100 000 dollarmiljonärer. Storbritannien har 553 000. (Definitionen är att ha 8,2 miljoner förutom värde på den egna bostaden och samlarföremål.)

Spanska vänsterpartiet Podemos ledare Pablo Iglesias sammanfattade hela saken på ett sätt som jag vill instämma i. ”Ett rättvist och solidariskt EU skulle ingen vilja lämna.”

För övrigt välkomnar jag också två nyheter utanför Kolmården. LO:s medlemsantal ökar för första gången på länge och Sverige tar plats i Säkerhetsrådet.

Rodi Ailert

Kopiera länk