Anna Björkdahl

Presentation av några av våra kandidater på kommunfullmäktigelistan i Norrköping!

Anna Björkdahl, nummer 3

Jag heter Anna Björkdahl och är 44 år. Jag är född och uppvuxen i Norrköping och har bott här i hela mitt liv, med undantag för några terminer när jag gick på skola i Åtvidaberg. På min fritid träffar jag gärna mina vänner, reser och tränar på Friskis. Är även jympaledare själv sen många år tillbaka.
När jag funderar på varför Vänsterpartiet alltid känts som det rätta för min del så tänker jag tillbaka på när jag var liten. Jag hade en trygg uppväxt, och jag tror nog att samhället höll ihop rätt så bra. I slutet av 70-talet och början av 80-talet användes, som jag minns det, ordet solidaritet ofta. Det har gjort ett stort avtryck på hur jag vill att samhället ska fungera. Att man hjälper varandra även om det inte alltid gynnar en själv, att vi gemensamt värnar om våra medborgare i tuffa situationer. Nästa gång är det kanske jag eller någon närstående som blivit sjuk, är arbetslös eller har svårt att hitta bostad. Och det viktigaste av allt – alla människor är lika mycket värda.

Just nu känns det som fokus flyttats helt och hållet till den enskilda individen, och ordet solidaritet och vad det står för har glömts bort. Jag tror vi behöver använda ordet mer igen. Allt i samhället behöver inte alltid gynna en själv utan kan vara bra för många. Och att ställa olika gruppers behov mot varandra är helt fel. Om alla hjälper till och bidrar efter egen förmåga så tror jag att vi alla får det bättre. För mig är Vänsterpartiet det enda partiet som verkligen har förslagen och en politik för minskade klyftor, ökad jämlikhet och att alla ska få det lite bättre.

Jag vill vara med och påverka för att vi ska få ett Norrköping som är bra för alla, oavsett om du bor på landet eller i stan, oavsett om du bott här i hela ditt liv eller nyligen kommit hit från ett annat land. Jag vill bidra till ett Norrköping som är mer jämställt, mer jämlikt och med en fungerande samhällsservice i kommunens alla delar.

Kopiera länk