Annika Kaiser

Presentation av några av våra kandidater på kommunfullmäktigelistan i Norrköping!

Annika Kaiser nr 7

Jag heter Annika Kaiser och är 35 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Norrköping och har bott här i större delen av mitt liv. Sedan några år bor jag en liten bit utanför stan och närmre skogen.

På min fritid tycker jag om att vara ute och upptäcka ny och nära natur. Jag använder mig mycket av kommunens app Naturkartan för att komma ut och se nya platser.

Mitt politiska engagemang i Vänsterpartiet började i Ung Vänster. Där gick jag med för att jag ville se ett mer rättvist samhälle, och det är därför jag fortsatt engagera mig i Vänsterpartiet. För mig innebär ett rättvist samhälle att vi alla får så lika förutsättningar och bemötande som möjligt inom vård, skola och omsorg. Det ska inte spela någon roll vilken bakgrund man har för vilken skolgång en ska få. Rättvisa för mig innebär även jämställdhet, att motverka löneskillnader mellan könen och förändra maktfördelningen i samhället. Det borde vara en rättighet att även som kvinna kunna gå hem om kvällar utan att känna rädsla för vad som kan hända en. Jag tror att ett samhälle där vi alla känner oss så trygga som möjligt i är det bästa att leva i. Dit tror jag vi kommer genom att skillnaden mellan fattiga och rika börjar minska igen. Och genom att jämställdheten mellan män och kvinnor ökar.

Jag arbetar som specialistsjuksköterska på Vrinnevisjukhuset och är fackligt förtroendevald på min arbetsplats. Att arbeta inom vården innebär att komma nära människor i svåra stunder av sjukdom, ibland att se dem bli bättre men också ibland vara där under människors sista tid. Jag är väldigt stolt över mitt yrke. Samtidigt blir jag orolig när jag ser mina kollegor sluta på grund av hög arbetsbelastning och stress. En väl fungerande välfärd bygger på att kompetent och engagerad personal vill jobba där och då måste arbetsvillkoren förbättras.

Jag vill se ett mer rättvist Norrköping och det är därför jag engagerar mig politiskt!

Kopiera länk