Våra medlemmar

Jag hamnade mitt under brinnande valår i Vänsterpartiet

”Känslan av fler steg mot höger av mitt tidigare parti (S) fick mig att i juni sadla om till ett parti som passar in i mina värderingar. På så sätt hamnade jag mitt under brinnande valår hos Vänsterpartiet.”  Så skriver Jonas Söderlund, ny medlem i Vänsterpartiet Norrköping. Hela hans text kan du läsa sist i det här inlägget.

Vänsterpartiet Norrköping har under valrörelsen fått många nya medlemmar, under året nästan 100 medlemmar. Ungefär 100 personer har varit med och jobbat, i valstugan, i ringstugan och med flygbladsutdelningar m.m. Efter valet har ökningen fortsatt, 25 personer har sökt medlemskap sedan den 9 september.

En av våra nya, Jonas Söderlund, har skapat uppmärksamhet i media. Han bytte nämligen parti och gick från aktiv i socialdemokraterna till att bli aktiv i vänsterpartiet. Norrköpings Tidningar skrev den 17 september om Jonas Söderlund.

Läs artikeln på nt.se här.

Jonas har skrivit några rader till oss läsare på Vänsterpartiet Norrköpings hemsida. Vi hälsar honom varmt välkommen och ser fram emot många trevliga och givande samtal och möten i kampen för ett Norrköping för alla!

Känslan av fler steg mot höger av mitt tidigare parti (S) fick mig att i juni sadla om till ett parti som passar in i mina värderingar. På så sätt hamnade jag mitt under brinnande valår hos Vänsterpartiet.

Första gången jag träffade mina nya partikollegor var när vi invigde ringstugan som vi tillsammans lyckads genomföra över 11 000 samtal på en månad. Jag är oerhört nöjd med att ha hittat till ett parti som värdesätter samma politik som mig, det är tack vare *Zetkin som jag kom in i partiet så snabbt och kunna hänga på och kampanj och tillsammans med alla fantastiska partikamrater se till att vi ökade på samtliga områden i Norrköping och Östergötland.

Förutom de klassiska vänsterfrågorna som jämlikhet, arbetsrätt och mindre klassklyftor, brinner jag även för integritetsfrågor och arbetet med ett fritt internet utan övervakning. Något som jag hoppas kommer bli viktiga frågor in för nästa års EU-val. 

Jag har inte satt upp några mål med mitt engagemang inom partiet, men står till förfogande för framtida uppdrag och kampanjer.

/Jonas Söderlund, Vänsterpartiet.

* Zetkin är ett verktyg som utvecklats inom Vänsterpartiet Malmö. Med hjälp av Zetkin organiserar Vänsterpartiet fler än någonsin i Malmö, och verktyget var en viktig ingrediens i valframgångarna 2014.

Läs mer om Zetkin här.

Kopiera länk