Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige den 28 januari

Kort rapport från januari månads kommunfullmäktige:

Ikväll togs en rad glädjande beslut i Vänsterpartiets riktning. Även i opposition har vi politiskt inflytande. Det handlade bland annat om:

Skärpta riktlinjer för alkoholkonsumtion inom kommunen. Intern ska det bara förekomma på S:t Olofsfesten och på den stora personalfesten. Externt ska det nu hanteras mycket restriktivt. Det är bra att Kvartetten har lyssnat!

Nästa fråga handlade om nya riktlinjer för dagvattenhantering. Det viktigaste här är att vi måste förbereda oss för de översvämningar som kommer. Att inte agera nu vore farligt. Just frågan om klimatanpassning har Vänsterpartiet länge drivit i Norrköping.

Vi fick sedan tyvärr också en förvirrad diskussion kring SD´s motion om att skära ner på modersmålsundervisningen med 25 av 26 miljoner. SD hann i vanlig ordning också med tossigheter som att kalla all forskning politiserad och att det var enkelt att få beställningsforskning, för att sedan kunna hänvisa till forskning..

Deniz Butros frågade vid kvällens slut om Norrköpings kommuns arbete för att upptäcka och hjälpa barn som kan vara utsatt för människohandel och övergrepp. Det finns personal och rutiner gudskelov. Men frågan kan komma att leva vidare, i sådana frågor blir arbetet aldrig klart!

Nicklas Lundström, oppositionsråd


Fr.v. Nicklas Lundström, Annika Kaiser, Olof Carlstein, Ricardo Olivares, Deniz Butros och Anna Björkdahl.

Norrköpings Tidningar uppmärksammade tisdagen den 29 januari att Vänsterpartiet drivit frågan om restriktiv alkoholkonsumtion och frågade Nicklas Lundström: (citat)

”– Det är en väldigt bra politisk markering mot överdriven alkoholkonsumtion, särskilt när det sker på bekostnad av våra skattepengar”, sa Nicklas Lundström (V) i ett inlägg innan beslutet togs. Han var speciellt nöjd med att hans eget parti fått gehör för en skärpt skrivning när det gäller bjudande av alkohol vid extern representation.

– Nu blir det en betydligt mer restriktiv hållning vid representation, både externt och internt.”


Kopiera länk