Elsparkcyklar

Tekniska nämnden – Nämndinitiativ från V

Vänsterpartiet Norrköping har lämnat in ett nytt nämndinitiativ till tekniska nämnden om hur situationen med elsparkcyklarna ska kunna lösas.

Vänsterpartiet anser sedan tidigare att problemen med olyckor och försämrad tillgänglighet på grund av felparkerade elsparkcyklar är oacceptabel. Tobias Holmberg, ledamot i tekniska nämnden, kommenterar de bifogade förslagen:

–       Jag är övertygad om att de flesta norrköpingsbor ser vilket problem det blivit med felparkerade elsparkcyklar på trottoarer, utanför dörrar, på övergångsstället och ibland mitt i gatan. Jag är själv rörelsehindrad så det är ytterst tydligt för mig hur mycket svårare det är för många att ta sig fram i staden. För att inte tala om alla små och stora olyckor som sker.

–       Kommunernas möjlighet att reglera situationen är rätt osäkert. Men vi tycker att Norrköping måste vara en av kommunerna som går före, utmanar och sätter ner foten. Vi har tre konkreta förslag som bör testas. Antingen att upprätta parkeringszoner och att det enbart är där man får parkera, att kraftigt begränsa antalet fordon eller att via de lokala ordningsföreskrifterna helt sonika förbjuda hyrda elsparkcyklar i kommunen.

Läs Nämndinitiativet här! 

Tobias Holmberg
Kopiera länk