Val 2022

Välbesökt valmöte i lördags

I lördags, 3 september anordnade Norrköpingsvänstern ett välbesökt valmöte på nya torget. Partiledaren Nooshi Dadgostar fick tyvärr ställa in i sista stund på grund av en lättare förkylning, men istället deltog vice partiledare Ida Gabrielsson. Så här säger gruppledaren Nicklas Lundström om mötet:

– Vi är väldigt nöjda! Trots vädret och att vi fick byta huvudtalare i sista stund kom över 300 norrköpingsbor och lyssnade på tal, DJ och snackade politik med oss. Inslagen med trollkarl, ansiktsmålning och såpbubblor för barnen var också väldigt populära!

Citat från Ida Gabrielssons tal:

”Valet handlar om ifall Sverige ska byggas starkt igen eller om vi ska fortsätta låta barngrupperna växa, skära ner i sjukvården och sälja ut våra bostäder. Sju av åtta partiet går till val på att skära ner i välfärden, eller i bästa fall ha det som det är idag. Det är ett välfärdssvek utan dess like.”
”Vi söker mandat för att ta tillbaka kontrollen över det som politiken i åratal överlämnat till marknaden. Vi söker mandat för att förbättra din sjukförsäkring och avskaffa karensdagen. För att fortsätta höja pensionerna och stärka välfärden. Andra lovar – vi agerar”

Ida Gabrielsson

Citat från Nicklas Lundströms tal

”Vi går till val på att bygga Norrköping stark igen, och vi menar det! Inom äldreomsorgen ska personalens löner höjas med en 1000-lapp i månaden. För trygghetens skull ska alla barn få en bra utbildning som grund i livet. Därför ska alla barn ha rätt till minst 30 timmar i förskolan varje vecka. För klimatets skull ska vi bygga vindkraft och spårväg till Vrinnevi!”

Fotograf: Marcus Posada

Kopiera länk