Kommunfullmäktige

Höger /SD – styret värre än väntat

Den 13 oktober vid klockan 11 presenterade det nya höger/SD-styret i Norrköping sina rådsposter och sitt program för kommunen under de kommande åren.
Nicklas Lundström är gruppledare för Norrköpingsvänstern kommenterar pressträffen:

– Jag måste säga att det är värre än jag trodde, man inleder med att prata om effektiviseringar och nedskärningar när alla förstår att välfärden behöver mer – inte mindre resurser. När det gäller klimatet pratar de om att satsa ännu mer av våra skattepengar på en olönsam flygplats och prioritera bilen framför kollektivtrafik. Dessutom stoppar man vindkraften vilket både är dåligt för klimatet och riktigt illa för näringslivet – särskilt industrin är ju helt beroende av elpriset.

– Mest orolig är jag dock för äldreomsorgen. Man pratar om ännu mer privatiseringar inom hemtjänsten. Något som skulle bli oerhört dyrt och dessutom leda till dumpade arbetsvillkor med sannolikt borttagande av både rätten till heltid och sammanhållen arbetstid. Sen är det märkligt att demensomsorgen inte nämndes. Det har varit ett absolut löfte från Moderaterna att återställa den nedskärning som Kvartetten genomförde där. Det kommer vi inte att låta dem komma undan med.

Nicklas Lundström är fortsatt gruppledare

Vid måndagens möte med Norrköpingsvänsterns kommunfullmäktigegrupp, den 10 okt, valdes Nicklas Lundström om som gruppledare. Nicklas kommenterar:
– Det är ett stort förtroende och ett djupt meningsfullt uppdrag att vara gruppledare för Norrköpingsvänstern. Vi är en kraftigt växande rörelse och det är vi som kommer att organisera motståndet mot det ganska instabila nya höger-SD-styret. Vi har redan sett flera utspel som kommer att bli riktigt dåliga för Norrköping.
De dumheterna kommer vi göra allt vi kan för att stoppa!
Kopiera länk