Kultur och fritid

Högern och SD avslår fler kommunala bastur

Vid förra veckans möte (19/01) med Kultur- och Fritidsnämnden avslogs vänsterns nämndinitiativ om att upprätta fler kommunala bastur i Norrköping. Vänsterpartiet menar att det skulle bidra till friluftslivet, stadens attraktivitet och dessutom kunna vara kommunekonomiskt lönsamt. Mia Matsson, vänsterns ledamot i nämnden kommenterar:

–  Vi tycker ju att det här vore en bra satsning som skulle kunna stärka friluftslivet, stadens attraktivitet och således besöksnäringen i stort. Dessutom är ju den nuvarande kommunala bastun vid Övre Glottern populär och ger till och med ett litet ekonomiskt överskott.

–   Svaret från kontoret innehåller dock mycket intressant och till och med förslag på lämpliga platser som vid Ensjön, Aborreberg eller i Svärtinge. Dit skulle man också kunna ta sig utan bil vilket är en fördel. Visst kan en del teknikaliteter behöva utredas mer men vi tycker att detta är ett bra och oerhört billigt sätt att öka trevnaden i kommunen. Man borde gå vidare med alla tre alternativ.

 

Kopiera länk