Kultur

Privatisera inte Louis de Geer

Igår meddelade M, KD, L och SD att dom tänker sätta igång en utredning om försäljning av ”Louis De Geer kosert och kongress”. Beslutet ska tas i Rådhus AB den 15 februari. Nicklas Lundström, gruppledare för vänstern i Norrköping reagerar på beskedet:
– Jag ser det här som en del av Sophia Jarls plan på att göra Norrköping tråkigare och skära ner på kulturlivet. Först har man sagt att filmfonden och Cnema ska avvecklas, sedan skar man ner kraftigt på Kultur- och fritidsnämnden och nu vill man sälja ut Louis De Geer. Jag tycker det är dumt att privatisera och tappa rådigheten några av de viktigaste byggnaderna i industrilandskapet – Norrköpings hjärta. Dessutom är jag redan nu rejält oroad över vad det kommer att göra med priserna och Symfoniorkestern och musikelevers möjligheter att använda lokalerna.
– Jag tror att det här höger/SD-styret redan nu har skadat Norrköping som kulturstad. Målet verkar helt enkelt vara att skära ner, avveckla och privatisera allt som har med kultur att göra. I slutänden drabbar det inte bara Norrköpingsbornas livskvalitet utan näringslivet och turismen också.
Kopiera länk