Äldreomsorg

Nej till att privatisera äldreboenden!

Borgerlig samverkan har med stöd av SD bestämt att ännu mer av Norrköpings välfärd ska privatiseras. Det gäller nu äldreboenden där etableringsrätt för företag ska införas. Idag kan äldreboenden drivas privat men med avtal med kommunen. Nu ska de privata bolagen kunna etablera sig fritt och också äga själva husen, finansierat med skattepengar. Nicklas Lundström är gruppledare för vänstern i Norrköping reagerar:
– Äldre Norrköpingsbors rätt till äldreboende ska vara politikens ansvar och stå under medborgarnas kontroll. Det är inget som det ska bestämmas om i bolagsstyrelser för att maximera vinsten på de äldre.
– Det här är privatiseringfundamentalism och kommer att orsaka  problem och nedskärningar på äldreboendena. En mängd platser kommer att stå tomma och oanvända men ändå kosta för skattebetalarna. Dessutom måste kommunen ha beredskap för att de privata när som helst kan lägga ner eller bryta avtalen med kommunen vilket skapar fullständigt kaos och dessutom blir dyrt. Och själva grundproblemet är att hel del av dina skattepengar kommer att gå till de rika som äger företagen istället för till faktisk omsorg.
Nicklas Lundström
Kopiera länk