Kommunfullmäktige

Lovpengar tack vare V!

Vid veckans sammanträde med kommunfullmäktige (24/4) ställde vänsterns Mia Matsson en interpellation om det kommer några pengar till avgiftsfria lovaktiviteter till sommaren. Under flera år har riktade statliga lovpengar kommit barn och ungdomar  6 – 15 år tillgodo. Förra året delades inga pengar ut på riksnivå men i vår kommun togs beslutet att ändå fortsätta satsningen. Det har varit viktigt och uppskattat inte minst för barn och unga från fattigare hushåll.  Mia kommenterar debatten i fullmäktige:
– Jag kan bara säga att jag är riktigt glad över den effekt min fråga fick! Under mötet meddelade de styrande högerpartierna att det skulle ordna fram 2 miljoner till lovaktiviteter. Det är inte ofta man ställer en fråga som resulterar i en snabb satsning på ett par miljoner till Norrköpings unga!
– Man kan möjligen vara kritisk till att detta inte beslut inte fattats tidigare eftersom kultur- och föreningslivet nu får ganska kort tid på sig att planera lovaktiviteterna, det behöver förbättras till nästa år. Men jag är mest nöjd över att detta kommer ge fler barn och unga en chans till ett meningsfullt sommarlov fyllt med nya intryck och upplevelser.
Mia Matsson
Kopiera länk