Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen – Omorganisationen hotar fritidsgårdarna

Vid första Kommunstyrelsemötet efter sommaren (14/8)beslutades om en stor omorganisation av de kommunala kontoren.
Beslutet innebär bland annat att Kultur- och fritidskontoret läggs ner och det mesta av verksamheten flyttas över till det nya ”tillväxt och utvecklingskontoret” tillsammans med bland annat IT, kontaktcentrum och näringsliv. Vänstern röstade nej till förslaget och vår gruppledare Nicklas Lundström säger så här om saken:
–  Fritidsgårdarna kommer tyvärr att drabbas hårdast av detta. De är redan inne i en stor omorganisation i och med flytten från Utbildningskontoret och nu kommer ytterligare en. Dessutom är riskanalysen just från fritidsgårdarna väldigt kritisk och lyfter bland annat fram riskerna för personaltapp, sämre samverkan, risk för nedskärningar och sämre chefskompetens.
–  Det här kommer såklart att kosta. Ekonomiskt såklart men också på grund av många arbetstimmar som inte kan användas i verksamheten. Det här görs ju dessutom samtidigt som höger/SD-styret redan skär ner hårdast på just kultur- och fritid. Jag ser detta som ytterligare en del i styrets angrepp på Norrköpings kulturliv.
Rapporten: Nicklas Lundström
Kopiera länk