Klimatfrågor

Norrköping behöver en energiöverenskommelse

Under veckan presenterade företaget ”Svea Vind Offshore” mer ingående sina planer för en etablering av vindkraftparken Långgrund utanför Arkösund för partierna.

Under sommaren kom dessutom en opinionsundersökning som visade att hela 74% av Norrköpingsborna tyckte att politikerna inte skulle stoppa projektet och att bara 16% procent ville att det kommunala vetot skulle användas.

Med stigande energipriser och allt snabbare klimatförändringar så diskuteras energiproduktionen allt mer.
Nicklas Lundström, gruppledare för Vänsterpartiet i Norrköping kommenterar:

–  Blocköverskridande samtal om att öka energiproduktionen i Norrköping har pågått och det är vad som måste till för både klimatets och den ekonomiska utvecklingens skull. Om inte de flesta partier är eniga om spelreglerna kommer ingen investerare att våga satsa. För vår del är vi öppna för att försöka komma överens om långsiktiga förutsättningar för alla energislag.

–  Själv är jag imponerad av Svea Vinds förslag om en vindkraftpark utanför Arkösund. Vi pratar om riktigt stora eltillskott som direkt kommer att sänka priserna i Östergötland.Och inte minst säkra att vår viktiga trä- och pappersindustri kan finnas kvar.Nu vet vi dessutom att 1% av omsättningen kommer att gå till lokalsamhället i samverkan med kommunen.

Det handlar om tiotals miljoner per år som skulle kunna satsas på att bland annat utveckla Östra Vikbolandet och Arkösund.

Nicklas Lundström
Gruppledare (V) Norrköping

Kopiera länk