Kommunpolitik

Om ändringsbudget 2024

Idag, måndag 6 nov, lämnade Vänsterpartiet sitt förslag till ändringsbudget för Norrköpings kommun för 2024. Samtidigt röstade alla partier för att bordlägga hanteringen av ändringsbudget på dagens Kommunstyrelse. Nicklas Lundström, gruppledare för Vänsterpartiet, kommenterar:

–  M, KD och SD har inte längre majoritet i Norrköpings kommun, och att styra i minoritet är ytterst svårt, vi får se hur de tänkt hantera detta. Därför tyckte vi tillsammans med övriga partier att det var klokt att bordlägga ett så viktigt beslut som ändringsbudgeten för att hinna reda ut majoritetsförhållandena. Självklart vill vi ha så mycket av vår politik som möjligt i den budget som Kommunfullmäktige sedan kommer att ställa sig bakom. Och vi är beredda att samtala och förhandla med alla partier utom SD för att söka stöd för det.

–  I vårt budgetförslag prioriterar vi som tidigare att stoppa M/SD-styrets brutala nedskärningar i välfärden. Men ytterligare frågor har nu dykt upp. Det är särskilt viktigt nu är att stoppa borgerlig samverkans och SD:s planer på att skära ner med hela 9 miljoner på våra fantastiska fritidsgårdar. Samt att den extra nedskärningen om över 50 miljoner på äldreomsorgen och de stora nedskärningarna på skolan mildras eller rivs upp helt. Vi vore också glada om det tidigare beslutet om att bekämpa prostitution genomfördes samt om Kultur- och fritid fick en extra summa för gratis sommarlovsaktiviteter för barn.

Läs Vänsterpartiets budgetförslag här!

Läs Vänsterpartiets ändringsyrkanden här!

Kopiera länk