Kommunpolitik

Cirkus i Norrköpingspolitiken

På en dryg vecka har den styrande höger/SD-majoriteten i kommunen spruckit, budgetbeslutet skjutits upp för att nu tydligen ha något sorts samarbete igen, samtidigt som ett av kommunalråden nu tagit paus. Vänsterpartiets gruppledare Nicklas Lundström kommenterar:
– Norrköping befinner sig i en ekonomisk kris som slår extremt hårt mot vår redan utmattade välfärd. I det läger ställer Borgerlig Samverkan, SD och Liberalerna till med en regeringskris som skapar osäkerhet i hela kommunorganisationen. Liberalerna och Moderaterna tog under förra veckan offentligt heder och ära av varandra. Idag får vi veta att Reidar Svedahl efter den senaste skandalen tagit en paus och Kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl säger att Liberalerna inte längre ingår i Borgerlig Samverkan. Det råder helt enkelt full cirkus i Norrköpingspolitiken.
– Jag tycker det är sorgligt, i dessa tuffa tider behövs ansvarstagande och stabilitet. Det är vi varje dag i veckan beredda att bidra med. Just nu har Borgerlig Samverkan fortfarande inte majoritet i kommunfullmäktige. Inför ändringsbudgeten i slutet av månaden hoppas vi fortfarande att det åtminstone ska öppna sig möjligheter för att rädda Norrköpings fritidsgårdar och skolor från de förödande nedskärningar som höger/SD-styret planerar för nästa år.
Kopiera länk