Fritidsgårdarna

Stor oro för fritidsgårdarna

På Kommunfullmäktige (29/1) ställde Vänsterpartiets gruppledare Nicklas Lundström en fråga till den Moderata ordföranden i Kultur- och Fritidsnämnden Päivi Johansson. Bakgrunden är att Borgerlig Samverkan och SD i november beslutade om den största neddragningen på fritidsgårdarna i kommunens historia. Nästan 20% av hela budgeten ska bort under året. Frågan handlade om hur detta nu ska genomföras. Nicklas kommenterar:

– Tyvärr fick ju varken jag, personalen eller ungdomarna några besked om vilka fritidsgårdar högern och SD har tänkt stänga. Däremot fick vi i alla fall det ärliga beskedet att det snart kommer att bli både nedläggningar, mindre personal och sämre öppettider. Vi fruktar att det kan bli så mycket som fyra stängda fritidsgårdar och 15 färre personal.

– Jag hoppas dock att verkligen att högern lyssnar på vad jag sa om vilka fritidsgårdar de tänkt lägga ner. I dagens tuffa läge med ökande utanförskap och gängkriminalitet bland unga kan man rimligen inte lägga ner gårdar där de behövs som mest. Då tänker jag på områden som enligt polisen är ”utsatta”, har varit det, eller riskerar att bli det. Konkret handlar det för oss om gårdarna i Hageby, Navestad, Klocket och Marielund. Men man bör tänka sig för noga innan man tar någon av de innanför promenaderna också.

 

Kopiera länk