Handel

Bygg inte ut Ingelstahandeln ännu mer!

Vid kommunstyrelsens möte 2 april hanterades ett förslag om ” Förstudie inför fördjupad översiktsplan Ingelsta”. Förslaget innehöll en inriktning gällande hur kommunen vill fortsätta utveckla området bland annat gällande arbetsplatser, trafik, klimatanpassning, ekologi och långsiktig bostadsutveckling. Vänsterpartiet var ensamma om att inte stå bakom hela förslaget, så här kommenterar gruppledaren Nicklas Lundström:
– Vi tycker helt enkelt inte att handeln på Ingelsta ska fortsätta att byggas ut. Jag är också där och handlar ibland och visst är det smidigt. Men grejen är att om vi utökar handeln där så kommer ännu fler av de butiker som finns i centrum, stadsdelscentrum och på landsbygdsorter att slås ut. Det är helt enkelt dåligt och nog inte något de flesta norrköpingsbor vill se. Undantag kan göras för riktigt stora affärer för varor man köper sällan, just de passar bättre på Ingelsta.
– Annars finns det mycket bra i förslaget, alla förstår nog att trafiksituationen måste lösas och området göras tillgängligt med cykel. Dessutom behövs klimatanpassningsåtgärder mot översvämningar och värmeböljor och på lång sikt när Ostlänken är klar ser jag gärna en del bostäder i de södra delarna.
Kopiera länk