artikel

Kampanj för kvinnors rättigheter.

.

 Vänsterpartiet Norrköping kampanjar för kvinnors rättigheter i EU imorgon tisdag 20 maj

Vi samlar in dagen-efter piller till europeiska kvinnor som råkar bo i länder som inskränker kvinnors reproduktiva rättigheter. Pillren kommer att skickas till kvinnoorganisationer i Irland, Malta och Polen där alla sorters reproduktiv kontroll och abort är under attack av konservativa politiker. Dessa delar partigrupp med svenska partier som Moderaterna och KD som för en helt annan politik i Europa än i Sverige.

Vänsterpartiet kommer dock alltid och konsekvent att stå upp för kvinnors rätt att bestämma över sin egen kropp, oavsett om det är i EU-parlamentet eller i Sverige.

Kom förbi och lämna in ett dagen-efter-piller till förmån för Europas kvinnor du också!

Vi står mellan galleriorna Spiralen 1 och 2, 12:00 och 15:00.

Vi kommer också att bjuda på en feministisk tårta som kontrast till Folkpartiets EU-hyllningstårta för någon vecka sedan.

När EU säger nej till att ens informera om kvinnors rättigheter och till en fördomsfri sexualundervisning behövs det inte okritiska hyllningar utan skarpa feminister i parlamentet.

skänk dagenefterpiller

 

Pressmeddelandet:

V Norrköping samlar in dagen-efterpiller till EU:s kvinnor

Tisdagen den 20 maj samlar Vänsterpartiet Norrköping tillsammans med Linda Snecker, fjärde namn på Vänsterpartiets EU-lista, in dagen-efter-piller som sedan ska skickas till kvinnoorganisationer i Irland, Malta och Polen.

Enligt WHO utförs över 20 miljoner osäkra aborter årligen och aborträtten är nu kraftigt hotad i länder som Spanien, Irland, Malta, Portugal, Polen och Ungern. Svenska Moderater och Kristdemokrater var bland de som med sina knapptryck i EU-parlamentet främjade en farlig utveckling i Europa.

– Det är helt oacceptabelt att det finns länder i Europa där en kvinnas rätt att bestämma över sin egen kropp inte respekteras. Än värre är att vi i Sverige har partier som tycks stödja den konservativa och livsfarliga synen på kvinnor; hur kan M och KD försvara sitt agerande i EU för svenska väljare?

Vi behöver en feminism som går från ord till handling och därför uppmanar vi alla Norrköpingsbor att köpa ett dagen-efter-piller, komma till vårt valtält mellan galleriorna spiralen 1 och 2 på S:t Persgatanoch visa praktisk solidaritet med Europas kvinnor.  Aktionen börjar klockan 12:00.

Linda kommer också att bjuda på feministisk tårta på plats

För mer information kontakta:

För mer information kontakta:

Deniz Tütüncü: 070-4826519

Linda Snecker: 070-9140776

 

Vänsterpartiet Norrköping

Kopiera länk