Kommunfullmäktige september

Kommunfullmäktige september blev långt. Vi startade redan 13.30 och var inte klara förrän kl 23.00.

Sammanträdet präglades mycket av Vänsterpartipolitik.

Debatten angående Peters och Monas motion, om att kommunens bidrag till Norrköping Airport skulle dras bort, tog nästan en och en halv timme. Peter debatterade kraftfullt och tydligt, det var svårt att hitta självklara motargument. Trots att V förlorade omröstningen så tycker jag vi vann debatten.

Här är länk till motionen.

peter replikerar lassetjernkvist

Peter i livlig debatt med Lasse Stjernkvist. 🙂

 

Det blev också en lång debatt när Annikas och Monas motion kom upp. Att införa möjligheten till 30 timmar förskola för barn till föräldrar som är arbetssökande och daglediga är tydligen väldigt kontroversiellt. Vi fick höra argument som handlade om att man själv minsann inte tagit skada av att i n t e ha gått på förskola, eller att Vänsterpartiet underskattar föräldrars förmåga att ta hand om sina egna barn. Några ledamöter kände sig t.o.m. kränkta av motionen. Intressant år 2015 tycker jag nog.

Många tyckte också att det var en bra motion, men att budgetläget för tillfället är sådant att vi inte har råd. Motionen avslogs.

Här är länk till motionen.nicklas i talarstolen

 

 

Vi hade också en motion där vi vill att genusperspektivet skall tas med i budgetprocessen. Där hade Fi en nästan exakt likadan motion.

Här är länk till motionen.

 

 

Det blev en timmes debatt om ett medborgarförslag. Det handlade om vem som skall ansvara för renhållning av trottoarerna i kommunen, kommunen eller fastighetägaren. Det måste ha känts kul för medborgaren som lämnat in det förslaget att ledamöterna ägnade den så mycket tid.

Förvärv av tomten Gruvstugan uppe i Kolmården diskuterades länge. Ska kommunen tillhandahålla parkeringsplatser till djurparken eller ej var frågan.

 

För den som är intresserad finns all information om kommunfullmäktiges sammanträden på Norrköpings kommuns hemsida. Där kan man också se debatterna i efterhand.

Länk till föredragningslista.

Länk till webbsändning

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *