Ungdomsfrågor

Försämra inte ungdomshälsan!

På kommunstyrelsen i måndags (18 mars) valde höger/SD-styret i kommunen att ta bort Utbildningsnämndens och därmed skolsköterskans engagemang från Ungdomshälsan i Norrköping. Nu ska Socialnämnden bli ensam huvudman för verksamheten. Nicklas Lundström, gruppledare för Vänsterpartiet kommenterar:

–  Vi säger nej till denna försämring av Ungdomshälsan. Tyvärr så uppfattar jag att det nuvarande styret ofta gör så här, smalnar ner uppdrag och förhindrar viktig samverkan.

– Jag tror att detta kommer få mycket dåliga konsekvenser för Ungdomshälsan. Samarbetet med skolor och elevhälsa kommer försämras rejält, klassbesök och information till elever minska, kompetens inom hälsosamtal, fysisk aktivitet och medicinsk verksamhet försvinner. Idag gör en enda skolsköterska enormt mycket för hela verksamheten och att ta bort den är faktiskt bara dumt och destruktivt.

–  Ärendet avgörs slutgiltigt på Kommunfullmäktige måndag 25 mars och jag hoppas att Borgerlig Samverkan hinner tänka om tills dess.

 

Läs här – Ett mail som kommunstyrelseledamöter fick av de anställda på Ungdomshälsan som utförligt beskriver konsekvenserna av beslutet.

Kopiera länk